Тимошенко стала автором нової "газової" історії України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко стала автором нової "газової" історії України

Енергетика
197
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко на спільному брифінгу із главою НАК "Нафтогаз України" Олегом Дубиною заявила, що Кабмін у наступну середу сподівається затвердити угоду між "Нафтогазом" і ВАТ "Газпром" на поставки середньоазіатського газу в Україну на 2008 рік.
Дубина, у свою чергу, відзначив, що дана угода "містить безпрецедентний пункт - вона набуває чинності після того, як її погодить Кабінет міністрів і ми про це повідомимо "Газпрому".
Тимошенко підкреслила, що якщо в уряду будуть зауваження до документа, то вони обов'язково будуть направлені в "Газпром".
Відповідаючи на запитання, хто буде поставляти газ в Україну, Тимошенко сказала: "Усе, що стосується поставок газу в Україну, то одержувати і розмитнювати його буде "Нафтогаз". Поставляти газ буде російська сторона. Ми знаємо, що реально закуповує газ у середньоазіатських країнах "Газпромекспорт". І ми вважаємо, що реально поставляти газ буде "Газпромекспорт". Які ще структури використовує Росія, щоб поставити газ на кордон з Україною, - це справа Росії".
"Великою перемогою української сторони є те, що весь газ будуть поставляти в Україну без нових посередників, які називаються СП-1 і СП-2. У нас є "Нафтогаз", що може реалізовувати весь обсяг газу в Україну", - підкреслила прем'єр.
Коментуючи зафіксоване в угоді право "Газпрому" продати в Україні не менше 7,5 млрд. кубометрів газу структурами "Газпрому", Тимошенко підкреслила, що це стосується тільки 2008 року: "Тут очевидні речі: угода укладена на один рік - і всі зобов'язання після того, як рік закінчиться, по ній закінчаться".
При цьому Тимошенко підкреслила, що дочірні структури "Газпрому" будуть реалізовувати свій газ "за ціною, про яку буде домовлено" з урахуванням невеликої маржі.
За словами Тимошенко, фактична ціна цього газу буде становити в районі 179,5 доларів за тисячу кубометрів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас