Дубина: "Нафтогаз" в квітні-вересні поверне RosUkrEnergo AG 1,4 млрд куб. м російського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дубина: "Нафтогаз" в квітні-вересні поверне RosUkrEnergo AG 1,4 млрд куб. м російського газу

Енергетика
153
НАК "Нафтогаз України" у другому і третьому кварталах 2008 року поверне RosUkrEnergo AG (Швейцарія) 1,4 млрд куб. м російського газу, що був поставлений в Україну в січні-лютому 2008 року, повідомив голова держхолдингу Олег Дубина на прес-конференції в Києві в п'ятницю.
Він підкреслив, що поставки російського природного газу в країну з початку поточного року будуть оформлені як товарний кредит, тому не будуть оплачуватися коштами.
Дубина уточнив, що графік погашення цього товарного кредиту затверджений доповненням до технічної угоди між "Нафтогазом України" і ВАТ "Газпром", підписаної в Москві 12 березня. Він уточнив, що 700 млн куб. м газу буде повернуто в другому кварталі і ще 700 млн куб. м - у третьому кварталі поточного року в період накачування газу в підземні сховища.
Голова держхолдингу відзначив, що це не перший випадок одержання Україною природного газу у вигляді товарного кредиту. "Нафтогаз України", за його словами, в 2007 році оформив за такою схемою 4 млрд куб. м гази , з яких на цей момент непогашеними залишаються 3,5 млрд куб. м. Дубина уточнив, що переговори щодо погашення цього товарного кредиту тривають.
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко в п'ятницю заявила журналістам, що обсяг російського природного газу, поставленого в Україну, буде заміщений ресурсом середньоазіатського походження.
"Весь газ для українських споживачів прийде по $179,5 за 1 тис. куб. м газу", - підкреслила глава уряду
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас