Інфляція в Німеччині в лютому збіглася з прогнозом - 0,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в Німеччині в лютому збіглася з прогнозом - 0,5%

Казна та Політика
195
Споживчі ціни в Німеччині виросли в лютому на 0,5% щодо попереднього місяця, повідомило агентство Bloomberg з посиланням на остаточні дані Федерального статистичного управління країни.
Результат збігся із середнім прогнозом експертів і попередніми даними.
Інфляція в лютому в порівнянні з аналогічним місяцем 2007 року склала 2,8%, що також виправдало очікування аналітиків.
Таким чином, інфляція в Німеччині тримається вище цільового рівня Європейського центрального банку 2% уже 12-й місяць підряд, незважаючи на зміцнення євро до долара.
Подорожчання євро знижує вартість імпорту, однак воно не може компенсувати збільшення цін на нафту, які в четвер досягли рекордних $111 за барель. Минулого місяця інфляція в єврозоні виросла до 3,2%, що скорочує можливості Європейського центрального банку зі зниження процентних ставок.
"Останні дані свідчать про те, що інфляція буде триматися на високому рівні більш тривалий час, ніж передбачалося, - говорить економіст Citigroup Юрген Міхельс. - Зниження ставок зараз не стоїть на порядку денному".
За даними статистичного управління Німеччини, інфляція обумовлена підйомом цін на енергоносії. "Хоча витрати на енергію становлять менше 10% витрат домогосподарств, на їхню частку припадає майже третина загального збільшення цін", - говориться в доповіді.
На цьому тижні глава німецького ЦБ Аксель Вебер заявив про побоювання, що інфляція в країні "може не знизитися помітно протягом цього року". Він відзначив, що не бачить можливостей для пом'якшення монетарної політики
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас