Золотий резерв Центрального банку Ефіопії виявився позолоченим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Золотий резерв Центрального банку Ефіопії виявився позолоченим

Казна та Політика
222
Парламентський комітет Ефіопії з бюджету і фінансів зобов'язав Центральний банк країни в найкоротший термін перевірити золотий резерв країни на предмет його справжності.
Як повідомляє BBC News, сумніви в цьому з'явилися після угоди, що не відбулася, з ПАР: південноафриканці зажадали назад свої гроші, коли з'ясувалося, що поставлені їм з Ефіопії злитки зроблені з позолоченої сталі.
Проведене слідом за цим розслідування показало, що Центральний банк закупив в одного з постачальників велику партію позолоченої сталі під видом золота. У результаті цієї афери країна втратила багато мільйонів доларів.
Керівники компанії-постачальника і деякі їхні ділові партнери були негайно арештовані за підозрою в шахрайстві. Також були затримані хіміки з місцевої геологічної служби, які повинні були впевнитися, що золото, яке закуповував ЦБ, відповідає всім стандартам.
Слідчі вже з'ясували, що в резерві місцевого ЦБ зберігається ще одна партія "сталевого" золота. Воно було конфісковано в контрабандистів, що намагались вивезти злитки за кордон.
В Ефіопії щорічно добувають певну кількість золота, частина якого відправляється на експорт.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас