У Дніпропетровську бензин продається тільки за талонами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Дніпропетровську бензин продається тільки за талонами

Енергетика
361
На всіх заправках міста, крім Нефтек, бензин продають винятково за талонами. Через це автомобілі вишикувалися в черги, пише щоденна газета 15 минут-Дніпропетровськ.
На питання, що викликало таку ситуацію, менеджери заправок відповідають, що вказівку одержали від керівництва. Усе, що вдалося довідатися - подорожчання і "талонізацію" викликала інвентаризація АЗС.
За інформацією Дніпропетровського обласного відділення Антимонопольного комітету, 13 березня фахівці АМКУ майже в повному складі виїхали в службові відрядження з метою вивчення причин подорожчання і дефіциту нафтопродуктів.
"Поки не завершене розслідування, ми не можемо говорити про те, чи має місце порушення законодавства з боку операторів ринку нафтопродуктів", відзначають в АМКУ та обіцяють надати більш детальну інформацію за результатами відряджень уже найближчим часом.
Багато водіїв вважають, що ситуація створена штучно. "Зараз робиться все для того, щоб виманити талони, бензин же дорожчати буде", такі коментарі можна почути від них найчастіше.
Дійсно, за повідомленнями експертів, у майбутньому планується подорожчання бензину всіх марок. Тому господарям підприємств, що продають паливо в роздріб, невигідно, щоб в автомобілістів залишалися талони, куплені за старою ціною.
Подібна ситуація спостерігається і на деяких автозаправках Запоріжжя, де були підвищені відпускні ціни на бензин марок А-92 та А-95 у середньому на 40 коп. - до 5,2 грн. за літр і 5,6 грн. за літр відповідно. Більша частина АЗС обласного центру вчора не працювала.
Нагадаємо, у Києві з 9 березня подорожчали нафтопродукти на 10-15 коп. за літр
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас