Дубина: Нова угода між "Нафтогазом" і "Газпромом" вступить в силу після затвердження урядом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дубина: Нова угода між "Нафтогазом" і "Газпромом" вступить в силу після затвердження урядом

Енергетика
221
Угода між Національною акціонерною компанією (НАК) "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" (РФ) про розвиток відносин у газовій сфері, підписана в Москві 12 березня 2008 року, набуде чинності тільки після затвердження цього документа Кабінетом міністрів України, повідомив голова правління держхолдингу Олег Дубина на спільній із прем'єр-міністром Юлією Тимошенко прес-конференції в п'ятницю.
"Угода містить безпрецедентний пункт, відповідно до якого вона набуде чинності тільки після затвердження урядом", - сказав він.
Тимошенко, у свою чергу, відзначила, що Кабмін розгляне угоду між "Нафтогазом" і "Газпромом" на засіданні в середу, 19 березня.
"Першим питанням на порядку денному буде цей документ", - сказала вона.
"Уряд обговорить цей документ і після того, як погодить його, ми направимо спеціальний лист у Російську Федерацію, що ми приймаємо ці позиції. Якщо в уряду будуть якісь зауваження до документу, виходить, ці зауваження будуть направлені в "Газпром" для того, щоб можна було їх урахувати", - сказала вона.
"Ми б хотіли, щоб прозорість у системі постачання газу, підписання угод в Україні стала реальністю", - додала прем'єр.
Крім того, вона повідомила, що будуть тривати переговори щодо підписання стратегічної угоди з "Газпромом" щодо постачання газу в Україну на кілька років.
Тимошенко особливо підкреслила, що Україна буде одержувати весь газ у балансі на 2008 за ціною $179,5 за 1 тис. куб. м. "Весь газ в 2008 році буде одержувати і розмитнювати "Нафтогаз України", - підкреслила вона, додавши, що це не передбачає створення ніяких СП-1 і СП-2.
Прем'єр також повідомила, що угода у випадку вступу в силу буде діяти до кінця 2008 року. Такий термін дії угоди, за її словами, поширюється на пункт, яким визначено, що дочірня або афілійована з "Газпромом" компанія буде щорічно поставляти промисловим споживачам України не менше 7,5 млрд куб. м газу.
Тимошенко відзначила, що дочірня або афілійована з "Газпромом" компанія, відповідно до умов угоди, зможе купувати в "Нафтогазу України" природний газ і реалізовувати його промспоживачам з маржею не більше $0,01 за 1 тис. куб. м.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас