На ПФТС - американські гірки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На ПФТС - американські гірки

Фондовий ринок
183
Індекс ПФТС за підсумками торгів у четвер знизився на 8,54 пункту (0,78%), до позначки 1091,79 індексного пункту, на тлі негативної динаміки світових фондових площадок.
Загальний обсяг торгів у системі склав 183,6 млн. грн.
"Як і передбачалося, у середу індекс ПФТС рухався слідом за позитивною динамікою на найбільших фондових площадках світу, які піднялися духом після розширення програми кредитування ФРС під заставу цінних паперів і оптимістичних макроекономічних новин, - відзначає фінансовий аналітик ІФГ "Арт-капітал" Дар'я Терещук. - Однак 13 березня зовнішнє тло виявилося куди менш надихаючим для інвесторів".
На думку аналітиків компанії "Національна інвестиційна група", відкриття торгів проходило під тиском негативного зовнішнього тла, яке, втім, не спровокував сильних продажів - до обіду активність була невисокою. "Торги проходили чекаючи статистики з роздрібних продажів у США за лютий, - розповідають у компанії. - Їх зміна (-0,6%) виявилося гіршою очікувань(+0,2%), що підсилило побоювання із приводу рецесії в США і спровокувало продажу з багатьох ліквідних паперах". Також сильний тиск робила динаміка торгів у Європі. Так, німецький DAX і французький CAC протягом дня втрачали до 3%.
"Інвестори, оцінивши ситуацію на світових ринках, почали з ентузіазмом продавати активи, уклавши за день 342 угоди, - підтверджує Терещук. - Найбільше від цього постраждали Нікопольський завод феросплавів (-10,83%), Житомирський маслозавод (-8,9%), банк "Форум" (-6,6%), Запорізький абразивний комбінат (-5,1%)". При цьому менший удар відчула енергетика (-0,6%), метал (-0,9%) і машинобудування (-1,5%).
На думку аналітиків, сьогодні не слід очікувати від ПФТС оригінальності - індекс продовжить випливати за динамікою фондових площадок Європи і США. "Песимістичні очікування інвесторів із приводу виходу чергової порції статистики зі США будуть як і раніше давити на український фондовий ринок, а опубліковані в четвер дані про зниження роздрібних продажів у США збільшать ситуацію вже в п'ятницю", - стверджує аналітик ІФГ "Арт-капітал".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас