Експерти: При Медведєві інвестиційний клімат у Росії потеплішає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: При Медведєві інвестиційний клімат у Росії потеплішає

Фондовий ринок
150
З ініціативи ділової газети Handelsblatt 13 березня в Берліні почалася дводенна робоча конференція, присвячена інвестиційним можливостям у Росії й перспективам двостороннього економічного співробітництва після приходу до влади Дмитра Медведєва.
Співробітник Німецького суспільства зовнішньої політики (DGAP) Олександр Рар налаштований оптимістично. Він уважає, що новий президент буде проводити курс на розширення контактів Росії із Заходом і в економічній, і в політичній сфері.
"На зустрічі G-8 у Японії Медведєв постарається завоювати довіру Заходу такими "м'якими" темами, як екологія й захист світового клімату, - прогнозує експерт. - І саме за допомогою таких "м'яких" тим він має намір досягти більш тісної інтеграції Росії в співтовариство "великої вісімки".
Незважаючи на антизахідну риторику, що не припиняється, Москви, Олександр Рар вважає, що Росії поводиться на світовій арені досить конструктивно.
"Росія не виконала своєї погрози визнати незалежність Абхазії й Південної Осетії як відповідь на проголошення й визнання Заходом незалежності Косово, - нагадує Рар. - Пішла в тінь тематика американської протиракетної оборони в Європі - у тому числі й тому, що президент Буш знає, що не отримає від конгресу грошей на цей проект. Угамувалися пристрасті в іранській суперечці: Росія співробітничає з Іраном, але під західним і міжнародним контролем".
Експерт уважає, що в цей час у відносинах між Росією та Заходом наступив період відлиги, що незабаром зміниться "сонячним періодом", а нова партнерська угода між ЄС і РФ буде підписано під час головування Франції, тобто - до кінця 2008 року.
Не менш оптимістично оцінює стан і перспективи двосторонніх, у першу чергу - комерційних відносин і глава Московського представництва німецької економіки Міхаель Хармс.
"Прибутковість бізнесу в Росії дуже висока, гарні й перспективи на майбутнє, - заявив. - Макроекономічне й політичне положення оцінюється як стабільне, внутрішня кон'юнктура забезпечує високий попит. При цьому до російського ринку де-факто належить й весь ринок СНД. Маючи бізнес у Росії, можна охопити й ринки інших країн СНД".
Міхаель Хармс уважає, що бізнес у Росії стає усе цивілізованіший і безпечним. "Мене ще часто запитують, чи правда, що в Росії треба багато пити й ходити в сауну, щоб бути успішним бізнесменом. Це, звичайно, не перешкодить, - поділився своїм досвідом підприємець. - Але якщо ви думаєте, що в такий спосіб можна забезпечити собі вигідне замовлення, то сильно помиляєтеся. Російські менеджери навчилися вважати й приймати рішення, керуючись власними інтересами. Час "лазневої" та "горілочної" дружби минув".
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас