ФДМ: Україна планує оголосити біржовий продаж блок-пакетів 6 обленерго до середини квітня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФДМ: Україна планує оголосити біржовий продаж блок-пакетів 6 обленерго до середини квітня

Фондовий ринок
157
Фонд держмайна (ФДМ) України має намір до 14 березня зібрати пропозиції фондових бірж щодо кращої організації продажу блок-пакетів акцій шести обласних енергопостачальних компаній (обленерго) у розмірі від 25% до 27%, у яких держава втратила контроль, повідомив заступник голови ФДМ Олександр Потімков
"Плани розміщення акцій обленерго Кабінет міністрів затвердив 5 березня. Тепер у нас до півтора місяці на підготовку продажу і його оголошення", - сказав він.
Заступник голови Фонду відзначив, що розглядався варіант реалізації цих пакетів акцій на приватизаційних конкурсах, тому що серед покупців можуть бути нинішні власники, які з урахуванням придбання пакета держави одержать контроль над компанією.
Однак ФДМ та уряд відмовилися від цього варіанта, тому що він може скоротити ціну продажу і знизить його прозорість, сказав Потімков.
За його словами, Фонд планує здійснити біржові продажі обленерго у власному приміщенні з максимальним залученням ЗМІ та громадськості.
Він також повідомив, що ринкова вартість зазначених пакетів акцій, які будуть виставлятися на продаж з урахуванням їх котирувань на фондовій біржі ПФТС, становить близько 2,5 млрд грн.
При цьому Потімков уточнив, що проблема із установленням ціни існує тільки для однієї компанії - "Сумиобленерго", акції якої не котируються.
Він нагадав, що у ФДМ існує угода із шістьма українськими фондовими біржами про організацію через них приватизаційних продажів, однак підкреслив, що поки передчасно прогнозувати які біржі будуть обрані для реалізації акцій обленерго.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас