Група "Фінанси та Кредит" планує вивести на фондовий ринок всі підконтрольні їй бізнеси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Група "Фінанси та Кредит" планує вивести на фондовий ринок всі підконтрольні їй бізнеси

Фондовий ринок
454
Підготовка до проведення первинної публічної пропозиції акцій (IPO) є завданням для всіх бізнесів, підконтрольних групі "Фінанси та Кредит", повідомив її співвласник, народний депутат Костянтин Жеваго.
"У нас є плани матеріалізувати вартість всіх активів, якими володіє група (...) Усе готуємо на IPO", - сказав він на прес-конференції у вівторок увечері на Лондонській фондовій біржі, на основний майданчик якої влітку минулого року група першою серед своїх українських колег вивела гірничорудну компанію Ferrexpo Plc.
Бізнесмен відзначив, що розвивати бізнес, не маючи його визначеної ринком вартості, важко.
У той же час Жеваго підкреслив, що сценарій виводу компаній різних секторів на ринок буде окремим, тому що кожна біржа та інвестори, що працюють на ній, мають певну специфіку.
"Хтось любить повний лістинг, хтось - глобальні депозитарні розписки або американські депозитарні розписки", - пояснив бізнесмен.
За його словами, група детально аналізує всі шість найбільших бірж світу в Нью-Йорку, Лондоні, Токіо, Гонконгу, Франкфурті, а також низку ринків у Європі.
При цьому К.Жеваго відзначив, що група не має наміру створювати єдиний холдинг, який би об'єднував активи в різних галузях. "Інвестори завжди дисконтують холдинги", - аргументував він свою позицію.
Бізнесмен додав, що практична реалізація планів багато в чому буде також залежати від ситуації на ринках.
Говорячи, зокрема, про банк "Фінанси та Кредит" (Київ), він підтвердив намір здійснити його IPO. "Але величезне значення має стан ринку, що сьогодні докорінно відрізняється від того, що було рік тому. Наше завдання - бути завжди готовим. І як тільки ринкові умови дозволять, ми спробуємо вилучити із цього максимальну вигоду", - сказав Жеваго.
За його словами, якщо ринок буде залишатися "поганим", група готова розглядати залучення стратегічного інвестора, а якщо і цей варіант у конкретний момент не буде оптимальним, то продовжувати самостійно розвивати банк.
Група "Фінанси та Кредит", крім гірничорудного бізнесу і фінансів, має також активи в машинобудуванні (виробництво вантажних автомобілів, судно- і вагонобудування), фармацевтиці, нафтогазовому секторі, електроенергетиці, виробництві шин.
Жеваго належить 73,1% акцій Ferrexpo Plc., вартість якої з моменту IPO у червні 2007 року виросла більш, ніж в 1,5 рази і перевищила $3 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас