Точка зору: Якнайшвидше прийняття закону про азартні ігри забезпечить прозорість грального бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Якнайшвидше прийняття закону про азартні ігри забезпечить прозорість грального бізнесу

Казна та Політика
161
Забезпечити прозорість грального бізнесу в Україні треба шляхом невідкладного прийняття спеціального закону, винесення відповідних закладів за межі населених пунктів не зможе вирішити проблеми, вважають учасники "круглого столу" "Стан законодавчої бази в гральному бізнесі", що пройшов у Києві в середу.
Під час обговорення відзначалося, що основною проблемою в цій сфері є діяльність малих суб'єктів грального бізнесу, державний контроль над якими утруднений.
Так, за словами заступника голови Київської міської державної адміністрації Людмили Денисюк, у Києві найбільшою проблемою є розміщення ігрових автоматів не в гральних залах і казино, а в малих архітектурних формах, де не дотримуються ліцензійні норми. Крім того, доступ до таких закладів мають діти.
Керівник благодійного фонду "Спорт і діти", олімпійська чемпіонка Стела Захарова вважає, що заборона на розміщення в населених пунктах закладів грального бізнесу не розв'яже проблеми доступу до них неповнолітніх. "Забороняти гральний бізнес - це нерозумно, гральні заклади сьогодні фінансово підтримують український спорт, на що в держави просто не вистачає грошей", - сказала вона.
Президент Спілки підприємців грального бізнесу України Олександр Бойко у свою чергу відзначив, що прозорий і легальний гральний бізнес робить значний внесок у розвиток суспільства. "Тільки торік від грального бізнесу в місцеві бюджети за видачу патентів надійшло 600 млн грн", - сказав він.
За даними раніше проведеного соціологічного опитування, оприлюдненого на "круглому столі", населення вважає оптимальним розміщення невеликої кількості великих гральних закладів.
"Круглий стіл" був організований журналом "Азарт" і Спілкою журналістів України.
Як повідомлялося, на розгляді у Верховній Раді перебувають чотири законопроекти народних депутатів, спрямовані на регламентування сфери грального бізнесу.
Комітет парламенту з питань промислової та регуляторної політики і підприємництва раніше висловлювався за необхідність підвищення вартості ліцензій для гральних закладів і жорсткість умов їх одержання у випадку ухвалення рішення про подальшу роботу таких закладів у межах великих населених пунктів, зокрема, Києва.
Міністерство фінансів України має намір розробити свій варіант законопроекту
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас