Мінекономіки ініціює створення Нацкомісії з регулювання транспорту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки ініціює створення Нацкомісії з регулювання транспорту

Казна та Політика
98
Міністерство економіки України пропонує створити Національну комісію з регулювання транспорту, що буде здійснювати тарифну політику, проводити ліцензування і реєстрацію, а також установлювати ліцензійні умови і порядок контролю їх виконання.
Відповідно до розробленого Мінекономіки відповідного проекту закону, текст якого розміщений на веб-сайті міністерства, Нацкомісія буде мати право застосовувати адміністративні стягнення до учасників ринку транспортних послуг. Зокрема, штрафувати підприємства за відмову надати або несвоєчасне надання інформації, а також за недостовірні дані, невиконання або несвоєчасне виконання рішень комісії.
Законопроект припускає, що за кожний день прострочення по виплаті штрафу буде нараховуватися пеня в розмірі одного відсотка від його суми.
Крім того, Нацкомісія буде передавати в Антимонопольний комітет відомості, які свідчать про порушення транспортними підприємствами законодавства про захист економічної конкуренції.
Комісія також буде вносити на розгляд органів державної влади проекти законів, а також пропозиції, що стосуються інших нормативно-правових актів і стандартів у сфері транспорту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас