Кіпрська "ФРТ Есетс Лімітед" збільшила свою частку в ЗАТ "МЕТА" до 53,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіпрська "ФРТ Есетс Лімітед" збільшила свою частку в ЗАТ "МЕТА" до 53,5%

Фондовий ринок
146
Кіпрська компанія "ФРТ Есетс Лімітед" збільшила свою частку в ЗАТ "МЕТА" (Харків), що володіє українською пошуковою інтернет-системою meta.ua з 51% до 53,5%, говориться в офіційному повідомленні компанії.
Відповідно до документа, у той же час три фізичні особи-акціонери компанії скоротили свої частки в ЗАТ з 13,4% до 12,7% кожний.
У самій компанії поки не змогли прокоментувати цю інформацію.
Як повідомлялося раніше, крім "ФРТ Есетс Лімітед", акціонерами ЗАТ "МЕТА" є його засновники - харків'яни Юрій Назаров, Юрій Логвинов, Олексій Чуксін і громадянин РФ Андрій Коваленко, яким спільно належало 49% акцій.
Назаров на сьогоднішній день є генеральним директором компанії, Логвинов - технічним директором Чуксін - директором з маркетингу. Коваленко відомий як один із творців російських пошукових систем "Апорт" і "Рамблер".
У березні 2007 року інвестиційна група "Російські фонди" і компанія Digital Sky Technologies (DST, обидві - РФ), повідомили про покупку 51% ЗАТ "Мета". Сума угоди не розголошувалася.
Наприкінці травня 2007 року збори акціонерів компанії прийняли рішення про збільшення статутного фонду в 11 разів - до 5,508 млн грн із метою залучення додаткових коштів.
Пошукова система МЕТА створена в листопаді 1998 року. За цей час компанія пройшла шлях від аматорського проекту до високотехнологічної інтернет-компанії. Основний прибуток їй приносить продаж реклами. Компанія не повідомляла своїх фінпоказників за 2007 рік.
В 2006 році чистий дохід компанії склав 3,23 млн грн, чистий прибуток - 0,45 млн грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас