Нафтогаз: Контракт з RosUkrEnergо на поставку газу по 321 дол. за тис. куб. м недійсний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз: Контракт з RosUkrEnergо на поставку газу по 321 дол. за тис. куб. м недійсний

Енергетика
202
Контракт купівлі-продажу природного газу, укладений між Національною акціонерною компанією (НАК) "Нафтогаз України" і RosUkrEnergo AG (Швейцарія) у Москві 6 березня 2008 року, не набув чинності, стверджує начальник управління зв'язків із громадськістю держхолдингу Валентин Землянський.
"На копії документа, поширеній екс-міністром палива та енергетики Юрієм Бойком, немає печатки "Нафтогазу України", а є лише печатка RosUkrEnergo. Це означає, що RosUkrEnergo запропонувала підписати контракт на своїх умовах, але не означає, що "Нафтогаз України" на ці умови погодився", - сказав представник НАК агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.
Заступник комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики і ядерної безпеки Юрій Бойко в середу оприлюднив копію контракту між "Нафтогазом України" і RosUkrEnergo, підписаного першим заступником голови правління держхолдинга Ігорем Діденком, а також виконавчими директорами швейцарської компанії Костянтином Чуйченком і Дмитром Глебком.
"Нафтогаз України", як видно з документа, зобов'язався не пізніше 1 серпня 2008 року оплатити російський природний газ, поставлений в Україну в січні-лютому в обсязі до 1,5 млрд куб. м. Сторони домовилися, що відправником вантажу цього газу російського походження є ВАТ "Газпром".
Ціна на газ, поставлений за цим контрактом, установлюється в розмірі $321 за 1 тис. куб. м плюс відсотки в розмірі 8% річних, що нараховують на вартість усього обсягу поставленого продавцем покупцеві природного газу в період з 1 січня 2008 року до дати повної його оплати.
Документ залишає за "Нафтогазом України" право в будь-який момент часу до закінчення терміну оплати, тобто до 1 серпня 2008 року, повернути RosUkrEnergo, весь обсяг поставленого природного газу.
Контрактом також визначено, що всі суперечки, що виникнуть при його виконанні і не будуть вирішені під час переговорів, будуть передаватися на розгляд в Арбітражний інститут Торговельної палати Стокгольма, що буде вести розгляд з дотриманням норм матеріального права Швеції.
Контракт був укладений 6 березня 2008 року, коли Діденко перебував у Москві. Оприлюднена копія документа містить підписи вповноважених представників "Нафтогазу України" і RosUkrEnergo, а також печатку швейцарської компанії
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас