Опалення і гаряче водопостачання в Тернополі з 12 березня подорожчали на 18% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Опалення і гаряче водопостачання в Тернополі з 12 березня подорожчали на 18%

Енергетика
131
Рішення Тернопільської міської ради про підвищення тарифів на опалення і гаряче водопостачання в середу, 12 березня, було опубліковано в офіційному виданні міськради "Тернопіль вечірній" та у такий спосіб набуло чинності.
Відповідно до розрахункових додатків до опублікованого рішення, тарифи на ці послуги збільшилися на 18%.
Жителі Тернополя з 12 березня 2008 року будуть платити протягом року щомісячну абонентську плату та оплату за спожиту теплову енергію.
Щомісячна абонентська плата нараховується в розмірі 1,02 грн на місяць за 1 кв. м загальної площі (попередня абонентська плата - 0,70 грн). Крім того, протягом опалювального сезону в Тернополі (до 22 квітня), нараховується оплата за спожиту теплову енергію з розрахунку 2,85 грн на місяць за 1 кв. м (до цього 2,73 грн).
Тариф за 1 кубометр гарячої води для населення становить за наявності лічильника 9,24 грн (раніше - 8,27 грн), за відсутності лічильника - 27,58 грн на місяць із одного жителя (раніше - 23,31 грн).
У той же час, як повідомив журналістам заступник начальника управління економічного розвитку міської ради Віктор Машевський, підвищення тарифів не зможе повною мірою покрити витрати тернопільських тепловиків. Раніше розробка нових тарифів здійснювалася з урахуванням мінімальної заробітної плати в розмірі 460 грн. У той же час у найближчий рік очікується її істотне збільшення.
Нинішнє підвищення тарифів на опалення і гарячу воду в Тернополі вже четверте за останні п'ять років. Раніше, у липні 2003 року, у місті був введений двоставковий тариф, відповідно до якого жителі міста почали оплачувати в зимовий час одну суму, а в літній - іншу, так звану абонентську плату
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас