Тимошенко сподівається, що "Газпром" дасть Україні 4 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко сподівається, що "Газпром" дасть Україні 4 роки

Енергетика
250
Україна на переговорах у Москві щодо газових питань має намір обговорити перехід протягом чотирьох років на ринкові ціни на газ.
Про це заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко на брифінгу в Брюсселі, відповідаючи на питання журналістів.
Прем'єр повідомила, що НАК "Нафтогаз України" на переговорах з "Газпромом" дано доручення обговорити концепцію довгострокових угод між Україною і Росією про поставки газу та передбачити алгоритм формування ціни.
"Протягом, наприклад, чотирьох років до ринкової", - сказала прем'єр.
Алгоритм, за словами Тимошенко, повинен створюватися або на базі формули, "або на базі встановлення прогнозованих відсотків збільшення ціни щороку, щоб ми бачили стратегію, а не тільки щомісячну тактику".
Крім того, відзначила Тимошенко, директивами делегації НАК "Нафтогаз України" на переговорах визначено, що повинні бути ліквідовані всі посередницькі структури, які є між Україною і Росією, при поставках середньоазіатського газу в Україну. Мова йде і про СП-1, і СП-2.
"У директивах написано, що немає ніякої необхідності в створенні таких СП, а є необхідність в укладанні прямих угод або з "Газпромом", або з "Газпромекспортом", - підкреслила Тимошенко.
Як відомо, делегація НАК "Нафтогаз України" відбула у вівторок у Москву, де проведе переговори із представниками РАО "Газпром".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас