Evraz знову претендує на купівлю Ipsco — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Evraz знову претендує на купівлю Ipsco

Фондовий ринок
115
Evraz Group знову претендує на покупку американського виробника сталевих труб Ipsco, пише Financial Times з посиланням на неназване джерело.
Як повідомлялося, Evraz торік претендував на покупку цієї американської компанії, але вибув з боротьби за цей актив через високу ціну. Покупцем Ipsco торік стала шведська SSAB, що заплатила за завод $7,7 млрд коштами.
Тепер SSAB розглядає можливість продажу придбаного торік заводу й уже закінчила прийом початкових пропозицій від потенційних покупців.
За даними видання, крім Evraz інтерес до покупки Ipsco виявила найбільша у світі сталеливарна компанія ArcelorMittal. Однак основні претенденти готові заплатити за американський завод від $3,6 млрд до $5 млрд.
SSAB й її консультант по угоді - Deutsche Bank, відзначає видання, звернулися до потенційних покупців із проханням протягом декількох тижнів переглянути свої оцінки та пропозиції.
Ipsco Inc. в 2006 році зробила 4,1 млн тонн металопродукції, близько третини цього обсягу склали труби. Виторг компанії виріс на 24% - до $3,78 млрд, чистий прибуток - на 10%, до $643,1 млн.
Evraz Group - одна з найбільших вертикально інтегрованих металургійних і гірничодобувних компаній, містить у собі підприємства в Росії, США, Італії, Чехії і ПАР. Близько 73% акцій Evraz Group володіє компанія Lanebrook. Її бенефіціарами є інвесткомпанія Millhouse, що управляє активами Романа Абрамовича і його партнерів (50%), а також Олександр Абрамов та Олександр Фролов (разом - 50%).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас