ПФТС знову не росте — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС знову не росте

Фондовий ринок
117
Індекс ПФТС почав тиждень зі зниження на тлі низької активності інвесторів: за підсумками торгів у вівторок він знизився на 1,61 пункту (0,15%) - до позначки 1094,39 індексного пункту, незважаючи на поліпшення зовнішньої кон'юнктури.
Обсяг торгів у системі склав 143,3 млн. грн.
"Фактично торги у вівторок проходили за акцій "Укрнафти", завдяки росту цін на нафту, і "УкрАвто", після публікації компанією прибутку за 2007 р.", - розповідає аналітик ВК "Альфа Капітал Україна" Денис Шаврук. - В обох випадках зростання залишається ситуаційним, оскільки проблеми у взаєминах з Кабінетом міністрів у випадку "Укрнафти" і скасування пільг для автовиробників у випадку з "УкрАвто" можуть значно погіршити операційні результати компаній вже цього року".
Деякий попит спостерігався на акції "Мотор Січ" і "Укртелекому", що, втім, не мало значного впливу на котирування компаній. Також зберігався інтерес до вагонобудівників і представників металургійного сектора. Серед паперів блакитних фішок лідерами росту стали Полтавський ГЗК (2,08%) і Укрсоцбанк (1,3%), тоді як більше за інших знизилися в ціні Сумське машинобудівне НПО ім. Фрунзе (1,4%), "Дніпренерго" (1,08%) і концерн "Стирол" (0,86%).
У другому та третьому ешелонах подешевіли акції Сумського заводу насосного і енергетичного машинобудування - на 6,62%, банку "Форум" - на 5,01%, Кредобанку - на 3,23%. У той же час подорожчали папери "Квазара" - на 13,36%, ГЗК "Суха Балка" - на 4,17%, Алчевського коксохімзаводу - на 3,64%.
"У цілому прискорення промислового росту в лютому і надання підтримки фінансовій системі США з боку Федеральної резервної системи (ФРС) дозволяє з оптимізмом дивитися на поточний тиждень, особливо на представників будівельного, металургійного, хімічного та машинобудівного секторів", - стверджує Денис Шаврук.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас