"Укртатнафта" планує імпортувати 160 тис. тонн іракської нафти в березні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укртатнафта" планує імпортувати 160 тис. тонн іракської нафти в березні

Енергетика
118
Компанія "Укртатнафта" (Кременчуцький нафтопереробний завод, Полтавська область) у березні 2008 року планує імпортувати 160 тис. тонн іракської нафти марки Kirkuk. Про це в ефірі телекомпанії "5 канал" повідомив прес-секретар Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" Валентин Землянський.
"Нарешті в березні повинен прийти танкер 160 тис. тонн нафти, безумовно, вона дорожча, ніж був російський ресурс", - сказав він.
Землянський також зазначив, що подорожчання світлих нафтопродуктів, яке з початку березня спостерігається в Україні, пояснюється залежністю ринку від ціни імпортного палива, частка якого тепер становить близько 50%.
Як повідомляло агентство, у січні "Укртатнафта" уже імпортувала 80 тис. тонн іракської нафти Kirkuk.
"Укртатнафта" змушена імпортувати сировина у зв'язку із припиненням поставок російською компанією "Татнафта" через корпоративний конфлікт на Кременчуцькому НПЗ.
29 серпня Апеляційний суд Сумської області своєю ухвалою поновив Павла Овчаренка на посаді голови правління "Укртатнафти".
Із цього ж дня російська компанія "Татнафта" - основний постачальник нафти на НПЗ - призупинила поставки сировини на "Укртатнафту".
Після цього НПЗ початків переробку російської нафти, поставленої танкерами через Одеський порт.
"Укртатнафта" вела переговори про поставки з компаніями ТНК-ВР, "Лукойл", "Сургутнафтогаз", "Газпром нафта" (усі - Росія).
Наприкінці травня "Нафтогаз України" сконцентрувала 61,354% компанії "Укртатнафта".
Станом на початок 2007 року, 43,054% акцій компанії належали "Нафтогазу України", 28% акцій - Міністерству майна й земельних ресурсів Татарстану, 9,96% - SeaGroup International PLC (США), 8,6% - компанії "Татнафта" (Татарстан), 8,336% - компанії AmRuz Traiding AG (Швейцарія).
В 2007 році компанія "Укртатнафта" скоротила переробку нафти на 10,95% або на 0,691 млн. тонн порівняно з 2006 роком до 5,62 млн. тонн.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас