Ющенко наполягає на перегляді річної інфляції у держбюджеті-2008 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко наполягає на перегляді річної інфляції у держбюджеті-2008

Казна та Політика
163
Президент України Віктор Ющенко заявляє, що показник річної інфляції в держбюджеті-2008 потребує перегляду. Про це повідомила прес-служба Глави держави.
"Я наполягаю, щоб уряд разом із НБУ ще раз переглянув ту ситуацію, яка склалася на внутрішньому ринку, ще раз більш серйозно підійшов до формування антикризових кроків, які вимагають не тільки загальної декларації. Це не є складним завданням", - сказав Президент.
Так, на думку Глави держави, перегляд показника річної інфляції потребує перегляду, зокрема, через те, що вже за два місяці поточного року ця цифра склала близько 5,7%. "Це той показник, до якого зараз буде прикута увагу всіх аналітиків... Думаю, в ближчі кілька днів будуть дані фахові оцінки цих тенденцій і тих змін, які необхідно вносити до бюджету-2008", - сказав Ющенко. При цьому він наголосив, що це питання зачіпає ряд соціальних видатків бюджету - йдеться про корекцію, зокрема, розмірів прожиткового мінімуму та мінімальної пенсії.
Також Глава держави нагадав, що нинішня інфляційна ситуація в Україні пов’язана з кількома факторами. Серед них - значне зростання в 2007 році цін виробників, суттєве подорожчання продовольчого ринку та адміністративне втручання уряду зокрема в діяльність зернового ринку; зростання цін на енергоресурси, зокрема нафтопродукти як у світі, так і в Україні, неврегульована ситуація на газовому ринку.
"Ми, вступаючи в 2008 рік, мали досить складну обтяжливу ситуацію щодо інфляційних процесів", - зазначив Ющенко. При цьому він нагадав, що вже зростання цін на продовольчі товари за два місяці поточного року становило 8,3%. Особливу увагу в контексті боротьби з інфляцією Президент звернув на раціональну політику управління видатками бюджету.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас