Тимошенко пояснює збільшення цін на нафтопродукти зовнішньою кон'юнктурою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко пояснює збільшення цін на нафтопродукти зовнішньою кон'юнктурою

Енергетика
150
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко пояснює збільшення цін на нафтопродукти на українському ринку підвищенням цін на нафту на світовому ринку. Про це Тимошенко сказала на прес-конференції в Брюсселі (Бельгія).
"Я думаю, не секрет - збільшення цін на нафту на світовому ринку. Це, безумовно, впливає і на ситуацію з нафтопродуктами в Україні", - сказала Тимошенко.
Вона також відзначила, що уряд планує здійснити низку заходів, спрямованих на стабілізацію цін на нафтопродукти на внутрішньому ринку.
У числі таких заходів вона назвала диверсифікованість поставок нафти в Україну.
Тимошенко також відзначила, що на засіданні Ради співробітництва між Україною і Європейським Союзом, що відбулось у вівторок у Брюсселі (Бельгія), сторони обговорили добудовування нафтопроводу "Одеса - Броди" і транспортування нафти по ньому в Європу.
Тимошенко також відзначила, що Україна планує провести тендер із залучення інвесторів для будівництва на своїй території нових нафтопереробних заводів.
Як повідомляло агентство, експертно-аналітична група з питань функціонування ринку нафти та нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості відновила свою роботу.
21 серпня 2006 року Кабмін підписав меморандум про партнерство з найбільшими операторами ринку нафти та нафтопродуктів України, у рамках якого створив експертно-аналітичну групу, до складу якої ввійшли як представники міністерств і відомств, так і компаній.
Дана група аналізувала проекти нормативно-правових актів і рішень, що мають вплив на ринку нафтопродуктів або дотичних інтересів компаній.
Група також розробила механізм створення стабілізаційного резерву нафти та нафтопродуктів, відпрацювала систему регулювання імпорту та експорту нафтопродуктів з урахуванням необхідності ресурсного забезпечення попиту і зміни світових цін на нафту та нафтопродукти, а також цін внутрішнього ринку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас