Ястржембський: Росія не збирається домінувати над Європою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ястржембський: Росія не збирається домінувати над Європою

Енергетика
95
Газопровід "Південний потік" буде одним з найбільш великих проектів у період президентства Дмитра Медведєва. "Варто просуватися вперед з газопроводом у напрямку Греції і з північними газопроводами. Енергетичні відносини з ЄС у період президентства Медведєва стануть центральною темою", так вважає спеціальний представник президента РФ із питань розвитку відносин з Євросоюзом Сергій Ястржембський, процитований італійською газетою La Repubblica.
Ястржембський не вважає, що Росія прагне домінувати над Європою, підкреслює газета. Він сказав, що європейські підприємства вже зараз присутні у вітчизняних газовій і нафтовій сферах, а їхня вага в економіці буде набувати все більше значення. За словами Ястржембського, Росія хоче бути присутня у сфері розподілу експортованої енергетичної сировини. Він додав, що його країна усе активніше співробітничає з ЄС щодо Близького Сходу, Північної Кореї та Ірану.
В "Газпрому" нема ніякої імперської стратегії, існує нормальне бажання займатися бізнесом", - заявив Ястржембський, підтверджуючи свої слова прикладом нафтових компаній Венесуели, що є присутніми у розподільній мережі США, незважаючи на напружений характер відносин між Каракасом і Вашингтоном.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас