Турчинов: Україна не планує обговорювати з Газпромом підвищення плати за транзит газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Турчинов: Україна не планує обговорювати з Газпромом підвищення плати за транзит газу

Енергетика
183
Українська делегація не планує на переговорах з ВАТ "Газпром" у Москві піднімати питання про підвищення плати за транзит природного газу по українській території, повідомив перший віце-прем'єр Олександр Турчинов.
"Україна не планує на цих переговорах піднімати питання про підвищення цін за транзит, і ми вважаємо, що й російська сторона буде себе коректно вести і не буде порушувати питання про підвищення цін на поставки газу", - сказав він журналістам у Києві у вівторок.
Турчинов висловив упевненість, що обидві сторони будуть вести переговори на рівні.
При цьому перший віце-прем'єр відзначив, що величина плати за транзит газу повинна бути "тим фундаментом, на підставі якого ціни не можуть бути вищими від вже заявлених".
За його словами, навіть уже заявлена ціна $179,5 за 1 тис. кубометрів "пропорційно значно більше виросла, ніж, наприклад, плата за транзит".
Турчинов повідомив, що українська сторона досить підготувалася до переговорів. Він підкреслив, що переговори з Україною не можуть проводитися "шляхом тиску і шантажу". При цьому позиція української сторони залишається незмінною: країна готова "до прямих контактів" і прямих контрактів між НАК "Нафтогаз України" і "Газпромом".
Говорячи про розрахунки за газ у нинішньому році, Турчинов сказав, що НАК "Нафтогаз України" має у своєму розпорядженні достатні ресурси, щоб забезпечити ці розрахунки, і компанія готова почати фінансування споживання газу відразу після підписання угоди про його поставки.
Як повідомлялося з посиланням на начальника управління зв'язків із громадськістю НАК "Нафтогаз України" Валентина Землянського, держхолдинг і ВАТ "Газпром" продовжать переговори щодо умов поставок природного газу в Україну 12 березня 2008 року
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас