Болгарія зацікавлена в закуповуванні азербайджанського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Болгарія зацікавлена в закуповуванні азербайджанського газу

Енергетика
85
Болгарія готова закуповувати до 1 млрд кубометрів на рік азербайджанського газу, заявив президент республіки Георгій Пирванов за підсумками зустрічі в понеділок зі своїм азербайджанським колегою Ільхамом Алієвим.
Він відзначив, що обговорив із президентом Азербайджану готовність Болгарії брати участь у розвідці, видобутку та транспортуванні азербайджанського газу. "А також купити певну його кількість - близько 1 млрд кубометрів газу на рік. Газ буде йти вже по існуючому маршруту через Туреччину йіГрецію", - сказав Пирванов.
"Я запропонував президентові Азербайджану і вдячний за його схвалення ідею проведення нашими міністрами та експертами з енергетичних компаній обговорення питання активного включення Азербайджану в деякі з європейських енергетичних проектів, у тому числі (будівництва нафтопроводу) Бургас-Александруполіс", - відзначив Пирванов.
"Болгарія, як відповідальна за енергобезпеку Європи країна Євросоюзу, звертається з посланням (до Азербайджану) активізувати роботу з реалізації проекту Nabucco. Я вважаю, що Азербайджан міг би бути постачальником більшої частини (газу) у рамках цього проекту", - заявив президент Болгарії.
"Дякую панові Алієву за те, що він підтримав ідею проведення конференції країн Чорноморського і Каспійського регіонів на тему диверсифікованості енергоресурсів і проведення більш активних робіт у цьому напрямку", - додав Пирванов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас