Грузія має намір вимагати від РФ через Страсбурзький суд 20 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грузія має намір вимагати від РФ через Страсбурзький суд 20 млрд дол.

Казна та Політика
228
Уряд Грузії має намір вже найближчим літом подати позов проти Росії до Страсбурзького суду з прав людини і зажадати компенсацію у розмірі 20 мільярдів доларів.
Як повідомив газету "Час новин" голова комісії парламенту Грузії з відновлення територіальної цілісності Шота Малашхія, 5 мільярдів - компенсація за втрату біженцями приватної власності, а останні 15 мільярдів – втрати грузинської держави.
У Тбілісі пояснюють рішення про подачу позову тим, що Росія, на думку місцевої влади, несе відповідальність за провокацію конфлікту з Абхазією, а також за те, що він досі не врегульований.
Також грузини незадоволені тим, що на території Абхазії діють (незаконно, як вважають в Тбілісі) російські банки і компанії стільникового зв'язку.
Крім того, в Грузії заявляють, що російські миротворці не мають права знаходитися в зоні конфлікту після нещодавнього рішення Москви вийти з режиму санкцій відносно невизнаної республіки, яке в Тбілісі називають "економічною анексією".
Санкції, введені в 1996 році у зв'язку із загостренням грузино-абхазького конфлікту, передбачали заборону на здійснення торговельно-економічних, фінансових і транспортних зв'язків з Абхазією.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас