Нафту штовхають вгору спекулянти і ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафту штовхають вгору спекулянти і ФРС

Енергетика
198
Нафтові ф'ючерси 10 березня виросли більше ніж на $3 за барель і вперше перевищили $108, потім знизилися, але закрилися вище $107 за барель через слабість долара щодо інших валют і збільшення припливу інвестиційних коштів у нафтовий ринок.
Квітневі ф'ючерси на торгах у Нью-Йорку додали $2,75, або 2,6%, і закрилися на $107,9 за барель. Під час торгів вони піднімалися до $108,21 за барель.
Нафта більш ніж надолужила зниження на торгах у п'ятницю, незважаючи на те, що останні дані про зайнятість у США вказують на рецесію в економіці найбільшого у світі споживача нафти. Однак похмура економічна картина стимулює очікування, що Федеральна резервна система США ще знизить процентні ставки та у такий спосіб буде сприяти подальшому ослабленню долара. Це ослаблення, у свою чергу, штовхає нафтові ціни нагору, тому що оцінювана в доларах нафта виявляється дешевшою для покупців, що є власниками інших валют.
Зайнятість у містах США, за даними міністерства праці, опублікованими у п'ятницю, зменшилася на 63 тисячі робочих місць. Це найбільш значне зниження з березня 2003 року, коли безробіття було в Америці однією з головних економічних проблем.
Аналітики називають відсутність зв'язку між уповільненням економічного зростання в США і бурхливим збільшенням цін на сировинні товари примітною. На їхню думку, за збільшенням цін на сировину стоять два фактори - ослаблення долара і масовий приплив коштів у цей сектор під час відсутності надійних інвестиційних альтернатив.
Дані уряду США показують, що серед тих, хто ставить на зростання нафтових цін, переважають спекулянти і менеджери великих інвестиційних фондів, яким нафта як така не потрібна. При цьому на зниження ціни нафти роблять ставки нафтопереробні підприємства та інші користувачі.
Остання статистика Американської комісії з торгівлі сировинними ф'ючерсами (U.S. Commodity Futures Trading Commission) показала, що минулого тижня довгі позиції спекулянтів, що очікують зростання цін перевищили кількість коротких позицій, або ставок на зниження цін, майже на 100 тисяч контрактів. Це був четвертий тиждень підряд, коли збільшувалося число довгих позицій від фінансових трейдерів. Аналітики очікують їхнього подальшого збільшення на цьому тижні.
На торгах у Лондоні ф'ючерси на нафту марки Brent з поставкою у квітні виросли на $1,78, або 1,7%, до $104,16 за барель.
Ціни на бензин з поставкою у квітні виросли в Нью-Йорку на 2,06 центи, або на 0,8%, до рекордного рівня $2,7149 за галон.
Газові ф'ючерси з поставкою у квітні виросли на NYMEX на 25,5 центів, або 2,6%, до $10,024 мільйон британських теплових одиниць
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас