Прем'єр обіцяє приватизувати стратегічні підприємства за три-чотири місяці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прем'єр обіцяє приватизувати стратегічні підприємства за три-чотири місяці

Фондовий ринок
219
Учора прем'єр-міністр Юлія Тимошенко прибула із дводенним візитом у Брюссель, де виступила на конференції "Україна-Європейський союз".
Тимошенко пообіцяла в найкоротший термін провести приватизацію стратегічних підприємств і пригрозила відбирати ліцензії в нафтовидобувальників у випадку неефективного використання родовищ. Наостанок вона прокоментувала політичну ситуацію в країні, заявивши, що не бачить альтернативи обмеженню повноважень президента.
Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко вчора знову відвідала Брюссель. Це вже другий візит у столицю Бельгії Тимошенко за останній тиждень. Як відомо, 6 березня прем'єр взяла участь у міжнародній конференції "Жінки: стабілізуючи небезпечний світ", куди відправилася разом з дочкою Євгенією. У п'ятницю управління зв'язків із громадськістю секретаріату Кабінету міністрів поширило роз'яснення, у якому повідомляється, що дочка глави уряду зробила цю поїздку за свій рахунок. "За авіапереліт по маршруту Київ-Брюссель-Київ Євгенія Карр особисто заплатила державному авіаційному підприємству 'Україна' 6 тисяч 860 гривень", - говориться в роз'ясненні.
Слід зазначити, що авіакомпанія "Україна" здійснює перевезення перших осіб держави, а 6 березня компанія виконала один рейс із Києва в Брюссель із прем'єр-міністром на борті.
Дводенний візит Юлії Тимошенко відкрила її зустріч із учасниками громадської організації "Круглий стіл промисловців Євросоюзу". Цей захід пройшов в закритому режимі. Джерела в Кабміні стверджують, що в переговорах брало участь "вузьке коло учасників, порядку десяти чоловік", при цьому нафтову компанію Shell на зустрічі представляли дві людини.
Про зміст бесіди з керівництвом Shell можна судити з публічних заяв Тимошенко, зроблених нею на наступному заході. Прем'єр-міністр виступила на конференції "Україна-Європейський союз", де торкнулася теми видобутку нафти. Юлія Тимошенко пообіцяла, що в майбутньому пошук інвесторів для розробки родовищ буде проводитися винятково через аукціон. "Якщо певний час родовище не буде розроблятися, воно буде повертатися назад державі і буде оголошений новий аукціон для залучення ефективних інвесторів. Ми від інвесторів очікуємо динамічних дій, якщо вони прийшли та хочуть працювати в Україні", - сказала вона.
Ще одна резонансна заява Тимошенко стосувалася приватизації стратегічних підприємств. "Протягом трьох-чотирьох місяців ми приватизуємо 'Укртелеком', хімічні та енергетичні підприємства", - повідомив прем'єр-міністр.
Від економіки Юлія Тимошенко перейшла до політики, прокоментувавши перспективи проведення конституційної реформи. Насамперед прем'єр-міністр розкритикувала існування двох виконавчих галузей влади, одну із яких очолює президент, а іншу - прем'єр-міністр.
Тимошенко підкреслила, що повноваження когось із них повинні бути обмежені, що дозволить установити в країні або парламентську, або президентську форму правління. "Думаю, що шанс пройти через Верховну раду є тільки в парламентської форми правління", - відзначила глава уряду.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас