Кабмін витратить 5 мільйонів на НАТО і 24 мільйони - на президента — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін витратить 5 мільйонів на НАТО і 24 мільйони - на президента

Казна та Політика
185
Цього року Україна витратить на інформування населення про НАТО 5 мільйонів гривень. Кошти з держбюджету будуть виділятися державним ЗМІ. Рішення про це було прийнято на останньому засіданні Кабміну, повідомляє в п'ятницю, 7 березня, газета "Дело".
Віце-прем'єр Іван Васюник пояснив, що уряд збирається фінансувати не тільки інформаційну кампанію щодо НАТО. Фінансову підтримку одержать ще вісім медіапроектів, загальна сума фінансування яких - 192,3 мільйони гривень.
Як удалося з'ясувати "Делу", найбільш значна частина від цих коштів (77,7 мільйона гривень) направлена на трансляцію програм, які будуть вироблятися на держзамовлення. Начальник департаменту телебачення та радіомовлення Держкомтелерадіо Сергій Абрамов уточнює, що за державні гроші будуть готуватися програми на соціально-значимі теми. "Це про ВІЛ-СНІД, Голодомор, армію. Такі програми, як "Сільська година", - пояснює Абрамов.
Особливо важливими передачами чиновник Держкомтелерадіо називає звернення президента та інших офіційних осіб. При цьому Абрамов вважає, що виділена сума занадто мала. "УТ-1 цих коштів вистачить тільки до вересня", - підрахував він.
Для поширення офіційної інформації (заяв, рішень, постанов, законів) передбачено ще майже 24 мільйони гривень. Як пояснив нам керівник служби віце-прем'єра Васюника Сергій Рохманов, ці гроші одержить агентство "Укрінформ".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас