Фондовий ринок реагує на корпоративні новини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондовий ринок реагує на корпоративні новини

Фондовий ринок
177
Драйвером руху українського фондового ринку з початку 2008 року є корпоративні новини окремих гравців - зростання курсової вартості акцій показують ті підприємства, які заявляють про збільшення прибутку за підсумками року або ж про високі виробничі результати за підсумками двох місяців. Зокрема, це підприємства машинобудівного комплексу України. Не стала виключенням і першим тижнем березня.
Приміром, Луцький автозавод, який заявив про збільшення виробництва автомобілів на 88% у порівнянні з аналогічним періодів 2007 року. У січні-лютому підприємство зробило 11 268 машин.
"Азовмаш" збільшив дохід на 70% до 900 млн. грн., в цілому виробництво продукції важкого машинобудування зросло на 16,3% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
За рідкісним винятком окремих підприємств, якІ збільшили виробництво основної продукції за підсумками двох місяців, у цілому металургійний комплекс показує негативну динаміку виробництва продукції в порівнянні з минулим роком, через що акції підприємств ГМК мають незначну негативну динаміку, хоча в цілому кон'юнктура зовнішніх ринків позитивна для цього сектора.
Як і раніше, політична нестабільність, зокрема, новини про можливий розпуск парламенту і повторних виборів, не мали особливого впливу на фондовий ринок. Втім, відзначають аналітики, це тенденція останніх років - ринок дещо перехвилювався лише у квітні 2007 року, коли президент України своїм указом розпустив парламент.
"Політичні перетурбації не роблять особливого впливу на ринок - стратегічні інвестори, які прийшли сюди досить давно, урахували політичні ризики при відкритті ліміту вкладень в українську економіку. Більшою мірою впливають на ринок конкретні рішення уряду - приміром, нещодавня постанова Кабінету міністрів про продаж держпакетів низки обленерго. Ми відзначили деяке пожвавлення попиту на папери цих компаній, але в той же час, всі розуміють, що процес приватизації досить довгий і з не дуже певним результатом. Звідси і невелике пожвавлення попиту", - відзначив директор з управління активами "ПІО ГЛОБАЛ Україна" Сергій Уткін.
За оцінками аналітиків "ПІО ГЛОБАЛ Україна" найперспективнішою галуззю в нинішньому році буде машинобудування.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас