Нацдепозитарій заявляє про невмотивоване затягування ДКЦПФР видачі йому ліцензії на розрахунково-клірингову діяльність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацдепозитарій заявляє про невмотивоване затягування ДКЦПФР видачі йому ліцензії на розрахунково-клірингову діяльність

Кредит&Депозит
230
Національний депозитарій заявляє про невмотивоване затягування Державною комісією з цінних паперів і фондового ринку процесу видачі йому ліцензії на здійснення розрахунково-клірингової діяльності.
Про це журналістам повідомив голова правління НДУ Володимир Ульянов.
З його слів, 15 листопада 2007 року депозитарій подав до комісії всі необхідні документи на одержання ліцензії, строк розгляду яких не більше 30 днів.
"Станом на 15 грудня НДУ повинен був одержати або відмову у видачі ліцензії... або саму ліцензію", - зазначив Ульянов.
Однак, з його слів, дотепер від комісії немає жодної реакції.
У зв'язку із цим, НДУ звернувся до Генеральної прокуратури із проханням здійснити перевірку дотримання комісією вимог законодавства в частині процесу прийняття рішень про ліцензування.
Крім того, як підкреслив Ульянов, Нацдепозитарій також у січні звернувся до Адміністративного суду Києва з позовом до комісії, основною мотивацією якого є розібратися в правочинності таких дій LКЦGФР і у разі їх незаконності, зобов'язати комісії видати депозитарію ліцензію на розрахунково-клірингову діяльність.
Попереднє слухання в справі, призначене на 4 березня, було перенесено на травень.
Ульянов також зазначив, що позиція комісії, ігнорування нею власних нормативних актів йому в цілому незрозумілі, тим більше, коли Національний банк, що є депозитарієм державних цінних паперів, здійснює свою діяльність взагалі без ліцензії, а лише на підставі формулювання закону про те, що НБУ має право на облік державних паперів.
"...Якщо НБУ може працювати без ліцензії, то й НДУ може робити це (здійснювати розрахунково-клірингову діяльність) без ліцензії", - сказав Ульянов.
Як повідомляло агентство, раніше Нацдепозитарій заявив про намір одержати ліцензію на розрахунково-клірингову діяльність з цінних паперів у 2007.
НДУ створений в 1999 році й, відповідно до закону про національну депозитарну систему, він є верхньою ланкою в інфраструктурі обслуговування фондового ринку.
86% акцій НДУ належить державі.
У лютому Кабмін повернув ДКЦПФР управління державною часткою в СФ Нацдепозитарію.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас