Банк Англії залишив ставку на рівні 5,25% річних, як і очікувалось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Англії залишив ставку на рівні 5,25% річних, як і очікувалось

76
Банк Англії в четвер залишив базову процентну ставку на рівні 5,25% річних, повідомило агентство Bloomberg.
Це збіглося із прогнозом аналітиків.
Останній раз Банк Англії змінював процентну ставку 7 лютого цього року, знизивши її на 0,25 процентного пункту.
Ставка у Великобританії як і раніше залишається найвищою серед держав "великої сімки" (G7).
Прискорення інфляції не дає керівництву британського ЦБ піти на зниження вартості грошей для надання підтримки економіці країни.
Опитування, що проходили на цьому тижні, показали, що промислові і сервісні компанії підвищували ціни найвищими темпами минулого місяця. Банк Англії прогнозує прискорення інфляції вище 3% цього року. Це ускладнює можливість зниження процентних ставок для того, щоб допомогти економіці протистояти падінню цін на ринку житла, відзначають експерти.
"Немає негайної необхідності в зниженні ставок, - вважає економіст Bank of America Corp. у Лондоні Метью Шаррат. - Якщо нинішній інфляційний тиск збережеться в другому кварталі, центральний банк буде усе сильніше пручатися подальшому зниженню процентних ставок".
Банк Англії 13 лютого сигналізував про те, що вартість кредитів може і не опуститися до 4,5% річних, як очікують інвестори. Тоді ж він заявив про те, що інфляція може перевищити 3% через рекордну вартість нафти і сильне подорожчання зерна.
Федеральна резервна система США цього року вже двічі знижувала базову процентну ставку, у цілому вартість кредитів була зменшена на 1,25 процентного пункту, до 3% річних.
Європейський центральний банк, як очікується, у четвер залишить ставку незмінною на рівні 4% річних, оскільки ЄЦБ вважає інфляцію більш значною проблемою, ніж уповільнення темпів економічного зростання регіону
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас