Назарбаєв: Наповнення Одеса-Броди казахською нафтою неможливе без домовленості з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Назарбаєв: Наповнення Одеса-Броди казахською нафтою неможливе без домовленості з РФ

Енергетика
118
Вирішення питання про заповнення нафтопроводу Одеса-Броди казахстанською нафтою неможливе без домовленості з російською стороною, заявив президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв.
"У питанні Одеса-Броди треба домовлятися з російськими нафтотранспортними організаціями, щоб вийти на необхідний обсяг", - сказав він на спільній із президентом України Віктором Ющенком прес-конференції в Астані в четвер.
Назарбаєв підкреслив, що це питання завжди було для Казахстану основним, оскільки Астана розуміє зацікавленість України в енергоносіях. "Казахстан потенційно може задовольнити цю потребу і має бажання. Все питання - у транспортуванні", - сказав він.
Президент Казахстану двічі відзначив, що перш ніж говорити про заповнення казахстанською нафтою українського нафтопроводу, "нам треба разом з Росією на трьох домовитися щодо цього питання".
За його словами, є й альтернативні шляхи доставки нафти в Україну - "через Баку вийти на Чорне море і використати глибоководний морський порт Батумі з терміналами" (тобто, поставляти казахстанську нафту в термінал, а відтіля в Україну і Європу).
"Ми працюємо над цією проблемою постійно", - відзначив Назарбаєв
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас