МВФ вимагає від Таджикистану повернути кредит через порушення звітності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ вимагає від Таджикистану повернути кредит через порушення звітності

Кредит&Депозит
110
Міжнародний Валютний Фонд зажадав від Таджикистану повернути кредити на суму $47 млн. за порушення правил звітності, що може істотно відбитися на фінансовій репутації та солідності найбіднішої в центральній Азії держави.
Як пише в четвер 6 березня газета Financial Times, приймаючи таке рішення, виконавча рада МВФ “ретельно зважила дуже важкі економічні умови, у яких перебуває республіка Таджикистан, і особливо - її позицію по платіжному балансі, а також сильну гуманітарну кризу, що поширилася по всій країні, проти серйозних випадків порушення звітності з боку таджицької влади”.
За даними газети, влада Таджикистану визнала, що представлена Міжнародному Валютному Фонду звітність містила недостовірну інформацію, і погодилися провести спеціальний аудит свого центрального банку, доручивши його міжнародній компанії. Цифри стосувалися кредитів, виданих на підтримку бавовняної галузі, що є одним з основних секторів на ринку праці в Таджикистані, але переживає серйозні труднощі останнім часом.
Взявши до уваги, ті зусилля, які таджицька влада вже зробила, і пообіцяла докласти для поліпшення управління структурою Національного банку Таджикистану, рада МВФ вирішила не вживати яких-небудь подальших корективних дій
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас