Світовий банк: Ринки, що розвиваються, захищені від кредитної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк: Ринки, що розвиваються, захищені від кредитної кризи

Кредит&Депозит
216
Індія, Китай та інші ринки, що розвиваються, ізольовані від збільшення вартості кредитів у світі, тому що вони є виробниками сировинних товарів, ціна на які постійно збільшується.
Крім того, вони також мають можливості залучати свої внутрішні джерела фінансування, вважає Доріс Херрера-Пол, чиновник Світового банку з питань глобальних кредитних ринків.
Країни, що розвиваються, скоротили свої запозичення деноміновані в доларах або євро до прийнятних рівнів, що покривають їхні потреби завдяки збільшенню фінансуванню через розміщення облігацій на внутрішньому ринку, заявила вона в інтерв'ю, на яке посилається агентство Bloomberg. Приміром, збільшення поставок пальмової олії і нафтопродуктів дозволило різко підвищити експорт із таких країн, як Малайзія, де даний показник за січень виявився вдвічі вищим від прогнозів аналітиків.
На її думку, ринки, що розвиваються, перебувають у досить захищеному становищі, щоб пережити кредитну кризу. "Вони не настільки залежні від ситуації на ринку капіталу, як це було десять років тому", - підкреслила вона.
При цьому твердження про те, що збільшення вартості забезпечення закордонних боргів наблизилося до рівня, що спостерігався в 1997 році, не відображає реальної ситуації. На думку Херрера-Пол, на даний момент компанії мають набагато більше джерел фінансування, ніж десятиліття тому.
Зокрема, різке падіння тайської валюти в 1997 році привело до того, що позичальники не змогли виплачувати свої борги, номіновані в доларах. Однак на даний момент спостерігається зворотна ситуація, оскільки азіатські валюти демонструють стабільність щодо долара і продовжують зміцнюватись.
Компанії країн, що розвиваються, мають можливості розміщувати свої борги в різних валютах. Зокрема, вони можуть розміщувати облігації в австралійських або канадських доларах, а також у валютах інших країн, що розвиваються, відзначила Херрера-Пол. "Після кожної кризи ринки починають краще функціонувати, - підкреслила вона. - Багато із цих ринків перебувають у ситуації високої ліквідності і мають розвинену систему пенсійного забезпечення".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас