Після скандалу з зарплатами ображених екс-нардепів виявилось ще більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Після скандалу з зарплатами ображених екс-нардепів виявилось ще більше

Казна та Політика
94
Колишні народні обранці, які не знайшли роботу, навіть не знали, що їм призначена компенсація.
Через простій Ради депутати минулих скликань не одержують призначену їм компенсацію.
От уже два місяці колишні депутати, які дотепер не працевлаштувалися, не одержують щомісячну фінансову допомогу в розмірі тієї заробітної плати, що у них була під час депутатства.
Про це "Сьогодні" повідомив екс-нардеп-"соціаліст" Євген Філіндаш. За його словами, такі виплати безробітним екс-нардепам гарантує закон про статус народного депутата, і ці гроші слуги народу можуть одержувати протягом року після припинення їхньої депутатської діяльності. "Останній раз я одержав компенсацію в грудні. Вона склала близько 14 тисяч гривень. За січень і лютий нічого не дали, і навіть не пояснили, чому", - поскаржився нам соціаліст.
До речі, про своє право на компенсацію знають не всі колишні нардепи. Так екс-"бютівець" Дмитро Видрін розповів "Сьогодні", що він за виплатами навіть не звертався. "Спасибі, що розповіли, я довідаюся про ці гроші, тому що мені ні копійки взагалі не дали, і я знаю, що ще декілька депутатів V скликання теж такі виплати не одержали", - обурився колишній нардеп.
Те, що заборгованість перед колишніми депутатами, які не працевлаштувалися після припинення своїх повноважень, існує, нам підтвердив заступник голови регламентного комітету ВР, Сергій Сас. "Раніше, щоб колишні нардепи одержували свої компенсації, таке рішення повинен був спікер підписати, зараз за таку постанову повинен проголосувати парламент. Але оскільки Рада вже півтора місяці не працює, от і ніхто не прийняв цю постанову", - пояснює нардеп. За його словами, право на такі щомісячні виплати мають півтори сотні колишніх депутатів.
До речі, нардепи нинішнього VI скликання, навіть незважаючи на те, що парламент із початку року фактично не діє, свою зарплату однаково одержать. За словами Саса, заробітна плата нараховується не тільки за пленарні засідання, а й за роботу в комітетах та округах, так що ніхто цих виплат депутатів позбавляти не буде
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас