Якість життя в Україні оцінена як одна з найнижчих у Європі і країнах колишнього СРСР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якість життя в Україні оцінена як одна з найнижчих у Європі і країнах колишнього СРСР

849
Якість життя в Україні оцінено як одну з найнижчих серед всіх європейських і країн колишнього СРСР, країна в рейтингу за якістю життя зайняла 57-е місце з 63, випередивши Індію, Казахстан, Македонію, ПАР і Парагвай.
Такі результати дослідження "Оцінка соціально-економічних результатів і потенціалу України" за участі державних і недержавних організацій, що показало загрозливий стан демографічної ситуації в Україні, економічного і соціального благополуччя, які були презентовані в четвер у Києві.
За словами організаторів, дані дослідження проводилися протягом двох років і показали всі основні проблеми, які існують в Україні, відзначили відповідні політичні пріоритети для їх вирішення. Дослідження проводили за співробітництва посольства Канади в Україні, Міжнародного центру перспективних досліджень, а також Міністерства економіки та Міністерства фінансів.
Крім того, дослідження показали, що населення України продовжує стрімко скорочуватися. Зокрема, учасники досліджень спрогнозували, що в період до 2030 року загальна кількість населення України скоротиться до 37,5 млн чоловік, а до 2050 року - майже до 29 млн чоловік.
Дослідження показало, що, починаючи з 2006 року, щодня в Україні від СНІДу помирає 2-3 людини, а інфікується - 35 чоловік.
Як повідомила на "круглому столі", присвяченому обговоренню результатів дослідження, посол Канади в Україні Абайна Данн, це дослідження містить дуже важливу соціологічну інформацію, що надалі буде необхідна для прийняття відповідних державних рішень.
"Це не одне дослідження. Це одночасне відображення двох точок зору - державної і не державної... Ми маємо тісні відносини з Україною і бажаємо, щоб Україна була дійсно процвітаючою країною", - сказала Данн.
Дане дослідження проводилося в рамках проекту "Здатність до аналізу соціально-економічних результатів і потенціалу України", що фінансується канадським агентством Міжнародного розвитку. Зокрема, це агентство надало фінансування проекту в розмірі 2,257 млн канадських доларів
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас