АМКУ: Кожна третя процедура держзакупівель проходить з порушеннями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ: Кожна третя процедура держзакупівель проходить з порушеннями

127
Антимонопольний комітет України підбив підсумки роботи в сфері державних закупівель в 2007 році. За результатами аналізу, кожна третя процедура держзакупівель проходить із порушеннями, інформує прес-служба АМКУ.
Комітет перевірив 2966 процедур закупівель товарів, робіт і послуг. За результатами перевірок виявлено порушення по 944 процедурам. Викриті 23 процедури закупівель, які мали ознаки злочинів, і матеріали по яких направлені в правоохоронні органи. Складено 11 протоколів про адміністративні правопорушення, правоохоронними органами порушено 5 кримінальних справ.
Усього органи Комітету одержали та проробили близько 43 тис. документів торік. (В 2006 році цей показник становив понад 16 тис. документи).
У цілому, як показав аналіз, в 2007 році істотно виросло використання державних коштів при здійсненні держзакупівель. Загальна сума державних коштів по укладених договорах збільшилася в 5,7 разів до 142 млрд. грн.
"Підбивши підсумки торік, ми окреслили головні проблеми сфери держзакупівель і запропонували шляху їх вирішення. Кардинальне реформування системи можливо лише шляхом прийняття нового закону, який би спростив процедури закупівель, мінімізував можливості для несумлінного оскарження рішень і діяльності замовника та поширювався тільки на великі закупівлі державних підприємств. Це дозволило б відновити прозорість і конкурентне середовище в сфері держзакупівель", - прокоментував голова АМКУ Олексій Костусєв.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас