Семеро українців потрапили в список мільярдерів від Forbes — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Семеро українців потрапили в список мільярдерів від Forbes

609
Семеро громадян України потрапили в опублікований американським діловим журналом Forbes щорічний рейтинг мільярдерів за підсумками 2007 року.
Так, найбагатша людина України - Рінат Ахметов зі статками 7,3 млрд доларів зайняв 127-е місце у світовому рейтингу. Друге місце серед українців зайняв Віктор Пінчук, статки якого оцінили в 5,0 млрд (203-є місце). Також у число найбагатших людей світу ввійшли: Ігор Коломойський - 4,2 млрд доларів (253-є місце); Геннадій Боголюбов - 4,0 млрд (260-е місце); Костянтин Жеваго - 3,4 млрд (327-е); Віталій Гайдук - 2,7 млрд (428-і) і Сергій Тарута - 2,7 млрд доларів (428-е).
У результаті, українські мільярдери за рік збільшили свої статки в 2,1 рази - до 29,3 млрд дол. (за підсумками 2006 року сумарні статки українських мільярдерів, що потрапили в рейтинг журналу Forbes, становили 14,2 млрд доларів).
Усього кількість мільярдерів у світі за підсумками 2007 року досягла рекордного рівня: статками, що перевищують 1 млрд доларів, зараз володіють 1125 жителів планети. Уперше число світових мільярдерів перевищило позначку 1 тисячу чоловік. В 2006 році у світі налічувалося 946 чоловік, чиє багатство вимірювалося як мінімум десятизначними цифрами.
Середні статки найбагатших людей світу - 3,9 млрд доларів., що на 250 млн більше, ніж роком раніше. Середній вік мільярдерів знизився до 61 року. Сукупні статки всіх мільярдерів світу, за розрахунками Forbes, становить 4,4 трлн доларів, при цьому об'єднаний капітал першої десятки багатіїв світу дорівнює 426 млрд.
На думку журналу, американський бізнесмен Уоррен Баффет є найбагатшою людиною планети, маючи статки у розмірі 62 млрд доларів. За минулий рік Баффет, завдяки 25-процентному зростанню акцій його інвестиційної компанії Berkshire Hathaway, збільшив свої статки на 10 млрд. дол. Він обійшов найбагатшу людину світу Білла Гейтса, що перебуває зараз у рейтингу Forbes на 3-му місці з багатством 58 млрд доларів, яке один із засновників комп'ютерного гіганта Microsoft збільшив в 2007 році на 2 млрд.
Друге місце - у мексиканця Карлоса Сліма: телемагнат і найбагатша людина Латинської Америки зараз володіє 60 млрд доларів.
Інші місця серед найбагатших зайняли сталеливарний магнат, що зараз живе у Великобританії, уродженець Індії Лакшмі Міттал (4 місце, 45 млрд дол.), брати-підприємці з Індії Мукеш та Аніл Амбані (5 і 6 місця, 43 млрд та 42 млрд доларів відповідно), засновник мережі магазинів IKEA швед Інгвар Кампрад (7 місце, 31 млрд доларів), власник найбільшої в Індії компанії в сфері нерухомості Кушал Пал Сінгх, (8 місце, 30 млрд доларів) і співвласник мережі супермаркетів Aldi німець Карл Альбрехт (10 місце, 27 млрд доларів).
Як повідомлялося, Росія є другою у світі країною за числом мільярдерів, поступаючись першістю лише США. У списку найбагатших людей планети фігурують 87 росіян.
Найбагатшим росіянином визнаний Олег Дерипаска - його статки Forbes оцінює в 28 мільярдів доларів. У світовому рейтингу він посів дев'яте місце.
Нагадаємо, кількість мільярдерів в Україні за версією польського журналу Wprost станом на вересень минулого року збільшилася на 9 чоловік і становить 24 найбагатших українців, чиї статки видання наводить у доларовому еквіваленті.
У травні минулого року український щотижневий журнал Кореспондент оприлюднив свій рейтинг 50-ти найбагатших українців - всіх відомих журналу гривневих мільярдерів країни. За версією видання, список найбагатших українців очолив донецький підприємець Рінат Ахметов зі статками у розмірі $ 15,6 млрд.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас