Черновецький опублікував столичний бюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Черновецький опублікував столичний бюджет

Казна та Політика
196
У середу комунальна газета Хрещатик опублікувала бюджет столиці на 2008 рік, після чого він набув законної сили, пише щоденна ранкова газета 15 хвилин.
Відповідно до документа, цього року видаткова частина бюджету склала майже 25 млрд грн., а дохідна - близько 20,5 млрд грн. Це найбільший бюджет за всю історію Києва. Причому столична влада не збирається зупинятися й у майбутньому.
"За два останні роки бюджет виріс більш ніж утроє. Це вже показало ефективність роботи київської влади. І ми маємо намір протягом двох наступних років збільшити бюджет столиці ще вдвічі - до 48 млрд грн.", заявив мер Леонід Черновецький.
У нинішньому бюджеті, зокрема, передбачено витратити більше 314 млн грн. на надання пільг і житлових субсидій, куди входить оплата за електроенергію, природний газ, квартплата, вивіз сміття, тепло- і водопостачання.
На оснащення житлових будинків лічильниками для води і теплової енергії, а також на ремонт і реконструкцію тепломереж і газопроводів у бюджеті передбачено більше 35 млн грн.
Велику увагу влада також приділила розвитку транспорту міста. На будівництво і розвиток мережі метрополітену цього року збираються витратити майже 100 млн грн., а на закупівлю нових тролейбусів і трамваїв - 18 млн грн.
Крім того, у бюджеті передбачені кошти на поліпшення умов у навчальних закладах. Зокрема, на їхній капітальний ремонт у бюджеті закладено майже 77 млн грн. Без уваги не залишилися й дитячі садки. У них влада вирішила відремонтувати туалети, на ці потреби вона виділила майже 24 млн грн.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас