Японія виділить Молдавії грант у розмірі 2,8 млн дол. на розвиток малого бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японія виділить Молдавії грант у розмірі 2,8 млн дол. на розвиток малого бізнесу

66
Японія виділить Молдавії грант у розмірі 2,8 млн дол (300 млн ієн) для реалізації програми підтримки і розвитку малого бізнесу, повідомили РБК у молдавському уряді. Це передбачено угодою, підписаною 5 березня в Кишиневі міністром економіки та торгівлі Молдавії Ігорем Додоном і послом Японії в Молдавії з резиденцією в Києві Муцуо Мабучі.
Це буде четвертий грант, виділений Молдавії на зазначені цілі урядом Японії. Кошти гранта використаються для реалізації в республіці програми підтримки і розвитку малого бізнесу.
У рамках програми за рахунок коштів японської грантової допомоги купується устаткування. Його можуть придбати в лізинг на вигідних умовах, з нульовою лізинговою ставкою, підприємства малого і середнього бізнесу Молдавії. Надходження від лізингу акумулюються в партнерських фондах і призначаються для подальшого придбання техніки та устаткування для підтримки фермерів і малих і середніх підприємств.
За даними Мінекономторгівлі Молдавії, першими трьома грантами програми підтримки та розвитку малого бізнесу на загальну суму 1 млрд ієн (близько 8,7 млн дол.), наданими в 2005-2007 р., скористалися близько 70 малих і середніх підприємств Молдавії для придбання устаткування, необхідного для поліпшення та розширення їхньої виробничої діяльності. Зокрема, було закуплено 86 видів устаткування на загальну суму 8,49 млн дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас