Газові переговори в Москві пройдуть за директивами Тимошенко? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газові переговори в Москві пройдуть за директивами Тимошенко?

Енергетика
200
НАК "Нафтогаз Україна" відповідно до директив прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко буде вести переговори з російським ВАТ "Газпромом" про створення системи поставки природного газу в Україну без заснування нових спільних підприємств.
Як передає кореспондент УНІАН, про це Тимошенко повідомила сьогодні на прес-конференції в Кабінеті Міністрів.
"Директиви, які я видам НАК "Нафтогаз" на переговори, - це створення моделі поставки газу без двох спільних підприємств, тому що досить державних підприємств і з російської, і з української сторони, які можуть забезпечити поставку природного газу", - сказала Тимошенко.
Коментуючи питання про розбіжність переговорних позицій Президента України Віктора Ющенка та уряду України з питань поставки газу, Тимошенко відзначила: "уряд і Президент запропонують одну погоджену модель забезпечення України природним газом, без яких-небудь штучно створених посередників і без штучно створених СП".
При цьому глава уряду звернула увагу на той факт, що жодна з домовленостей, досягнутих Президентами України і Росії Ющенком і Володимиром Путіним, не зафіксована документально. "Домовленості відбувалися усно, а в деталях, як відомо, зберігається суть. Саме про деталі будуть говорити НАК "Нафтогаз" і "Газпром" на переговорах, які найближчим часом почнуться. Для того, щоб купити газ і його поставити, є потужні підприємства - "Газпром", "Газпром-Експорт" і НАК "Нафтогаз". Я не бачу ніякої необхідності в створенні додаткових спільних підприємств", - підкреслила прем'єр.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас