Як подолати інфляцію, зекономивши 1000 дол. за рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як подолати інфляцію, зекономивши 1000 дол. за рік

1656
Результатом інфляції є, у першу чергу, збільшення цін на продукти харчування, одяг, транспорт, домашнє господарство, мобільний зв'язок і т.д.
Для того, щоб зменшити вплив інфляції на своє життя, MarketWatch наполегливо рекомендує своїм читачам переглянути свої витрати на предмети "першої необхідності", постаравшись зрозуміти, чи так уже вони "необхідні".
Отже, для того, щоб заощадити, принаймні, 1000 дол. на рік, варто дотримуватися деяких універсальних рекомендацій. Їх усього п'ять.
1. Не йдіть на поводу у власної спраги
Або, принаймні, не робіть цього занадто часто. Адже в першу чергу дорожчають саме напої. Вино, пиво, соки і навіть вода в пластиковій і скляній тарі недешеві, навіть якщо купувати їх у звичайних магазинах, не кажучи вже про ресторани. У місцях громадського харчування можна цілком обмежитися звичайною водою з льодом. Для угамування спраги в домашніх умовах, можна порекомендувати використовувати фільтр - щоб не купувати у великій кількості воду в пляшках.
2. Посадіть свою машину на дієту
Ціни на бензин, що швидко зростають, немилосердно б'ють по вашому гаманці. Постарайтеся, робити менше поїздок на автомобілі, і вам удасться добре заощадити. Та й ваша машина протягом довгого часу буде виглядати, як новенька.
3. Секонд-хенд - ваш вибір
За даними статистики, вартість одягу у зв'язку з інфляцією, злітає досить швидко. Що ж робити? Відповідь проста: купувати менше одягу, а при покупці якої-небудь речі більше уваги звертати на її якість. Крім того, існує багато місць, де можна придбати гарний одяг за доступною ціною. Не варто ставитися упереджено і до магазинів секонд-хенда: часто там можна придбати гарні вироби, створені відомими дизайнерами, не переплачуючи за них.
4. Робіть самостійно домашню роботу
Якщо ви будете самі клеїти шпалери, стригтися, готувати їжу, чистити одяг, ви зумієте подовше зберегти у своєму гаманці досить багато далеко не зайвих коштів. Звичайно, не варто доходити до абсурду і починати займатися тим, до чого ви зовсім не схильні, приміром, шити плаття - особливо якщо ви не вмієте цього робити. Однак напевно, знайдеться декілька "домашніх справ", з якими ви зумієте впоратися "на ура" і навіть із задоволенням.
5. Відмовтеся від послуг, яких ви не потребуєте
Можливо, ви колись підписалися на якісь інтернет-сайти, що вас цікавлять, про які вже встигли забути або користуєтеся ними досить рідко. Або ж дивитеся лише малу частину оплачених вами каналів супутникового і кабельного телебачення. Можливо, вам варто відмовитися від дорогих "пакетів послуг", скоротивши кількість платних телеканалів, перейти на помісячну оплату сайтів або ж взагалі відписатися від них.
Звичайно ж, мова йде зовсім не про те, щоб перетворитися на скнару. Грамотне керування фінансами - це, насамперед, гарне планування та економія. І якщо в результаті вам удасться зберегти "зайві" $1000 - ви напевно знайдете, на що їх витратити.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас