Киянин добровільно приніс в СБУ викрадену картину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Киянин добровільно приніс в СБУ викрадену картину

Кримінал
132
2 березня в громадську приймальню СБУ звернувся житель Києва, що добровільно передав одну картину із семи викрадених в Уманському краєзнавчому музеї. Про це на прес-конференції в Києві повідомила керівник прес-служби СБУ Марина Остапенко.
Вона нагадала, що дві картини з викрадених уже розшукано та вилучено, а ця є картиною М.Глущенка "Осіннє зачарування".
За словами М.Остапенко, чоловік, що приніс картину, пояснив, що про викрадення йому стало відомо з інформації СБУ, розповсюдженої в ЗМІ. Після цього киянин ухвалив рішення щодо добровільної видачі художнього твору слідчим СБУ.
У той же час, сьогодні, 4 березня слідчий у справі призначив мистецтвознавчу експертизу даної картини щодо її автентичності, художньої цінності і вартості.
Після проведення експертизи у випадку встановлення автентичності картини вона буде передана на відповідальне зберігання власникові до винесення остаточного судового рішення у даній кримінальній справі.
СБУ встановила, що в період з листопада 2006 року до серпня 2007 року директор Уманського краєзнавчого музею за попередньою змовою із групою осіб привласнив і реалізував картини, які знаходилися в музеї.
Усього було викрадено 7 картин, у тому числі твори Т.Яблонської, М.Глущенка і Н.Донцова. За висновками фахівців, орієнтовна вартість творів - понад 1 млн. грн.
Злочин був скоєний шляхом підміни оригіналів картин їхніми копіями. На даний момент установлені всі учасники угоди.
27 лютого М.Остапенко повідомила, що СБУ встановила місцезнаходження двох картин - "Осіння пора" С.Шишка і "Легенда київського футболу" І.Григор'єва.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас