Україна бореться з корупцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна бореться з корупцією

Казна та Політика
187
Під час засідання Комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією Верховної Ради планується розглянути стан виконання органами виконавчої влади антикорупційних рекомендацій Групи держав Ради Європи проти корупції (GRECO), які були дані нашій державі в 2007 році. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.
Як повідомив голова делегації України в GRECO, директор Департаменту законодавства про правосуддя, правоохоронну діяльність та антикорупційну політику Міністерства юстиції України Руслан Рябошапка, обговорення повинне виявити коло питань, які стосуються своєчасного виконання нашою країною заходів, спрямованих на виконання рекомендацій GRECO.
Голова делегації України в GRECO підкреслив, що терміни виконання заходів, передбачені Планом заходів щодо реалізації Концепції подолання корупції в Україні, вимагають ґрунтовного скорочення, оскільки вони повинні бути виконані до 30 вересня 2008 року - часу, коли Україна повинна звітувати перед GRECO. Крім того, План не охоплює всіх рекомендацій GRECO, а деякі заходи, передбачені Планом, вимагають уточнення.
За словами Руслана Рябошапки, сьогодні Міністерство юстиції вже звернулося до уряду з ініціативою щодо перегляду плану антикорупційних заходів. За підсумками обговорення у Верховній Раді можливе його уточнення.
Як повідомлялося, у вересні 2008 року Україна повинна відзвітувати перед Групою держав проти корупції (GRECO) про виконання антикорупційних рекомендацій, які GRECO дало нашій державі в оцінному звіті із приводу стану корупції в Україні. Звіт GRECO був підданий розголосу в листопаді 2007 року та містить 25 рекомендацій й одне уточнення, обов'язкове для виконання Україною як членом GRECO. Зокрема, до вересня 2008 року в Україні повинні бути вжиті заходи зі створення національного антикорупційного органу.
Україна приєдналася до Групи держав Ради Європи проти корупції (GRECO) 1 січня 2006 року, ратифікувавши Громадянську Конвенцію проти корупції. GRECO була створена Радою Європи з метою поліпшення можливостей країн-членів групи боротися з корупцією, дотримуватися прийнятих державами рішень, а також вживати необхідні антикорупційні заходи.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас