Російські податківці запідозрили "Ельдорадо" в несплаті податків на мільярди рублів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російські податківці запідозрили "Ельдорадо" в несплаті податків на мільярди рублів

Казна та Політика
83
Російські податківці запідозрили найбільшу російську мережу торгівлі побутовою технікою "Ельдорадо" у несплаті податків на 15 мільярдів рублів. При цьому основний власник торговельної мережі Ігор Яковлєв стверджує, що мова йде про вісім мільярдів рублів.
Зараз рішення про притягнення "Ельдорадо" до податкової відповідальності ще не винесено, однак акт перевірки від Федеральної податкової інспекції, що містить претензії, компанія вже одержала. Остаточне рішення податківців буде винесено у квітні цього року. Джерела газети стверджують, що спочатку сума претензій становила більше 18 мільярдів рублів, але потім "Ельдорадо" удалося оскаржити їх частину.
За словами Ігоря Яковлєва, у загальну суму включені податкові претензії до діяльності "Ельдорадо" в 2004-2005 роках на 180 мільйонів рублів і 7,82 мільярда рублів через фірми-постачальники, що працювали з компанією в цей період. Якщо "Ельдорадо" не зможе опротестувати претензії податківців, то він буде змушений продати частину бізнесу. Яковлєв пояснює це тим, що загальне боргове навантаження компанії, включаючи постачальників і банки, уже становить більше мільярда доларів.
У лютому "Ельдорадо" залишив фіндиректор Антон Волянський. Причини свого відходу з компанії газеті не коментує.
Мережа "Ельдорадо", у складі якої більше 1100 магазинів, заснована в 1994 році. За власним даними мережі, оборот групи в 2007 році склав 6 мільярдів доларів. Аналітики, опитані газетою, оцінюють капіталізацію "Ельдорадо" в 5 мільярдів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас