Європейська комісія починає проект з підтримки малого та середнього бізнесу у Київській обл. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейська комісія починає проект з підтримки малого та середнього бізнесу у Київській обл.

149
Європейська комісія розпочинає проект "Підтримка розвитку малого та середнього бізнесу в Україні – міжнародний вимір" у Київській області. Про це сьогодні під час пре-конференції повідомив голова проекту "Підтримка розвитку малого та середнього бізнесу в Україні – міжнародний вимір" Кен Накбар. За його словами, у Київській області буде відібрано 15-20 структур середнього та малого бізнесу (СМБ) для реалізації цього проекту.
Загалом, Європейська комісія реалізовуватиме даний проект у трьох областях, зокрема у Львівській, де вже розпочато процес, Київській та Харківські, а його реалізація триватиме до серпня 2009 р. К.Накбар також повідомив, що проект передбачає здійснення заходів щодо поліпшення державної політики у сфері підтримки розвитку МСБ, надання консультацій Державному комітету регуляторної політики та підприємництва (ДКРПП) та іншим державним установам.
Також, за його словами, передбачені заходи зі сприяння у налагодженні комерційних зв'язків з компаніями ЄС та інших країн, надання технічної допомоги технічним структурам МСБ з метою заохочення експорту, а також залучення іноземних інвестицій тощо. К.Накбар зазначив, що у вищевказаних областях буде відібрано 50 компаній СМБ, перевага надаватиметься таким секторам, як деревообробний (виробництво меблів), інформаційні технології, машинобудування (виробництво устаткування). Головний критерій відбору – наявність експортного потенціалу. Вартість проекту – 2 млн євро, кошти надані ЄС здійснюється у співпраці з ДКРПП, а також за підтримки міжнародного консорціуму HYG Інтернешнл, який виграв тендер у ЄС, резюмував К.Накбар.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас