Машинобудування будує ПФТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Машинобудування будує ПФТС

Фондовий ринок
129
Вчора індекс ПФТС виріс на 1,35%, до 1105,16 пункту. Обсяг торгів дещо знизився стосовно попереднього дня і склав 100,9 млн. грн.
За словами Романа Захарова, старшого аналітика ІК "Трійка Діалог Україна", попит на ринку оживився як з боку резидентів, так і нерезидентів.
При цьому найбільший інтерес інвесторів викликають підприємства машинобудівних, вуглевидобувної галузей, а також генерації.
Серед блакитних фішок на останній торговельній сесії подорожчали акції Полтавського ГЗКу - на 5,15%, "Луганськтепловозу" - на 2,88%, "Дніпренерго" - на 2,02% і "Центренерго" - на 1,9%. "Акції підприємств генеруючого сектора росли в ціні на тлі заяви заступника міністра палива та енергетики Володимира Лучникова про підготовку енергогенеруючих компаній до приватизації.
Кілька українських бізнес-груп, а також "ЄЕС Росії", німецькі E.ON і RWE, італійська Enel і швейцарська Atel підтвердили інтерес до участі в приватизації цих активів", - пояснює Антон Павловський, аналітик ІК "Національна Інвестиційна Група".
Крім того, учасники ринку відзначають інтерес до акцій "Стиролу", які під час вчорашніх торгів виросли на 0,42%. "Продовжує рости вартість добрив, які провадить підприємство, у зв'язку з новиною про підвищення цільової надбавки.
До того ж збільшення ціни на газ для хімічних підприємств не несе особливий негативної функції для підприємства. Ціна на газ зростає до 5%, а з огляду на зростання цін на продукцію, таке зростання вартості газу не критичний для "Стиролу", - запевняє Захаров.
Лідером з обсягів торгів стали акції "Інтерпайп Нижньодніпровського трубопрокатного заводу", з якими було укладено 56 угод, а вартість акцій зросла на 2,83%. "Попит на акції цього емітенту можна пояснити наміром підприємства збільшити статутний фонд у кілька разів. З огляду на те, що акції будуть продавати за номіналом, багато хто хотів би придбати папери, щоб згодом підписатися на акції допемісії. Але ми вважаємо, що папери і без того переоцінені", - пояснив Денис Мацуєв, керівник торговельного департаменту ИК "Драгон Капітал".
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас