Довгоочікувана корекція на товарних ринках нарешті настала — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Довгоочікувана корекція на товарних ринках нарешті настала

Фондовий ринок
203
Протягом вчорашнього торговельного дня на товарних ринках спостерігалося досить значне зниження котирувань.
Причиною зниження була ситуація, що склалася на валютному ринку. Пари EURUSD вже кілька днів не може продемонструвати зростання після досягнення історичних максимумів на рівні 1.5275, і на графіку на даний момент формується корекція, що може протривати до рівня 1.5100. У зв'язку із цим інвестори вирішили зафіксувати частину отриманого прибутку на товарних ринках.
Результатом фіксації прибутку стало зниження котирувань цін на нафту.
Вартість нафти в понеділок досягала рекордного значення на рівні 102.25$ за барель марки Brent. На нафту марки Light Sweet Crude ціни також зміцнилися до рекордних максимумів і під час вчорашніх торгів на NYMEX досягали рівня 103.95$ за барель.
Після досягнення зазначених максимумів ціни почали різко знижуватися і ще до кінця торговельного дня в понеділок котирування впали майже до рівня в 100$ за барель. Вчора, на торгах у Лондоні, нафта марки Brent тимчасово зміцнювала до рівня 101.25, але після цього на ринку спостерігалося стабільне і досить сильне падіння котирувань, в результаті чого курс впав до мінімуму за останні 6 днів на рівні 96.85$ за барель.
Бики з ”чорного золота”, які ще кілька днів тому пророкували котируванням цін на нафту величезний потенціал для росту, тепер висловили свої побоювання щодо того, що ціни так легко і безперешкодно змогли впасти нижче позначки в 100$.
Разом із цінами на нафту почали знижуватися і котирування цін на дорогоцінні метали. Найменше у відсоткому співвідношенні втратило в ціні золото, котирування на яке знизилися трохи більше ніж на 3% з рекордного значення в 989.20 до 956.40$ за унцію.
Вартість унції платини знизилася на 4% до рівня 2214$. Найбільш значне падіння продемонстрували ціни на срібло та палладій. Графік Silver впав за підсумками дня на 5.6% до 19.50. Ще сильніше знизилися котирування на такий метал із платинової групи як палладій, що вчора знизився з історичного максимуму на 592.40 більш ніж на 9% до рівня 537.80$ за трійську унцію.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас