Ющенко наказав Тимошенко негайно продовжити переговори з "Газпромом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко наказав Тимошенко негайно продовжити переговори з "Газпромом"

Енергетика
206
Про Президент Віктор Ющенко вимагає від уряду негайного продовження газових переговорів з Росією.це йдеться у листі президента до прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, повідомили у прес-службі глави держави.
"Розвиток ситуації, пов’язаної з поставками газу в Україну, зобов’язує мене в черговий раз звернути Вашу увагу на недостатні та неадекватні дії Уряду з реалізації домовленостей, досягнутих між Президентами України та Російської Федерації 12 лютого цього року в Москві, зміст яких доведено до Уряду відповідними директивами", - йдеться у листі.
Президент відзначає, що російська сторона суттєво обмежила надходження газу в Україну. Крім того, він вказує на те, що немає жодних домовленостей щодо забезпечення балансу газу на 2008 рік та відповідної договірної бази, а рівень розрахунків за газ знаходиться на критично низькій відмітці. Разом з тим, зазначає Ющенко, ВАТ "Газпром" не розраховується за послуги з транзиту російського газу в Європу.
"Така ситуація викликає глибоке занепокоєння Європейської Комісії", - наголошує президент.
Єдиним реальним виходом, за його словами, є негайне продовження переговорів.
"Вимагаю терміново надати НАК "Нафтогаз України" директиви, зміст яких має відповідати положенням затверджених Президентом України директив з урахуванням результатів останніх переговорів", - заявляє глава держави.
Як повідомлялося, 4 березня "Газпром" скоротив ще на 25% постачання газу в Україну, довівши загальне скорочення постачань палива до 50%. Після цього скорочення добові постачання газу в Україну складуть 69,3 млн. куб. м на добу.
"Газпром" закликав Україну негайно відновити переговорний процес з постачань газу в країну. Представник "Газпрому" не виключив ще одного скорочення постачань, якщо Україна не повернеться до переговорів з концерном.
За матеріалами:
Proua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас