Падіння долара до нових мінімумів викликало нову хвилю росту на товарних ринках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Падіння долара до нових мінімумів викликало нову хвилю росту на товарних ринках

Фондовий ринок
419
У понеділок ситуація на фінансових ринках була досить цікавою і неоднозначною. Звичайно ж, основним драйвером, що як завжди вказував напрямок руху іншим активам на фінансових ринках, був EURUSD.
Курс долара вчора досяг нових мінімумів проти євро і швейцарського франка, після низки чергових негативних новин з американської економіки. Тиск на долар зробили дані з ділової активності у виробничому секторі Сполучених Штатів, за якими індекс ISM у лютому впав нижче 50 пунктів до 48.3, що значно підвищує шанси настання рецесії в американській економіці вже найближчим часом.
Після виходу цих даних курс EURUSD можна сказати злетів майже на позначку до нових історичних максимумів на 1.5275 долара за 1 євро. Це падіння курсу долара, як звичайно, призвело до росту цін на товарних ринках.
У першу чергу варто відзначити зростання цін на нафту, що стало результатом досягнення нових рекордних рівнів на 102.25$ за барель марки Brent. На легку малосірнисту нафта ціни також зміцнилися до історичних максимумів і під час вчорашніх торгів на NYMEX досягали рівня 103.95$ за барель.
До кінця торгів ціни також активно впали, як і росли через появу інформації про те, що незабаром будуть відновлені поставки нафти з Нігерії, які були раніше припинені у зв'язку з нападами повстанців на нафтовидобувні шпари в цій країні.
Традиційно продовжує зростання і котирування цін на дорогоцінні метали. Ціни на платину за неповні 2 торговельних дні зміцнилися більше ніж на 100$ за трійську унцію - з 2150.00 до 2276.50, тим самим досягши нового рекорду цін.
Ціни на Палладій зміцнюють менш значними темпами, але також досягли максимуму на 589.50 за унцію. Вартість золота та срібла сьогодні демонструє незначну корекцію після досягнення вчорашніх максимумів на 989.20 і 20.60, відповідно.
За матеріалами:
xDirect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас